Selecteer de taal

Hoewel er in een wereld waarin natuurrampen en klimaatopwarming jammer genoeg realiteit zijn klimaatmarsen en -toppen georganiseerd worden om het actuele milieubeleid aan de kaak te stellen en meer bewustzijn te creëren, komt echte actie maar zeer traag - te traag - op gang.

En hoewel het gemakkelijk is om ons in collectieve onschuld te hullen en ons te verstoppen achter het feit dat wij als individu “maar weinig zouden kunnen bijdragen”, maar dat het vooral de taak is van overheden, grote bedrijven, landbouw etc. om inspanningen te leveren, toch kan ook u met enkele kleine en eenvoudige stappen al een wereld van verschil maken.

Uw huishouden: een groene, schone oase

duurzaam schoonmaken 2
Eén van die stappen is bijvoorbeeld het omschakelen naar schoonmaken en afwassen met producten die milieuvriendelijk zijn. Slechts een kleine stap voor u, maar wel belangrijk in de evolutie naar een ecologischer bewustzijn en een toekomst waarin mens en natuur wél samengaan.

We kunnen er niet omheen: schoonmaken is een dagelijkse bezigheid. Reken zelf maar uit hoeveel keer u doek en reinigingsmiddel ter hand neemt om de keukentafel van het uitgesmeerde ontbijt van uw pagadders te bevrijden, de gootsteen ontmijnt van een steeds terugkerende vaat enz. 

Door zowel uw reinigingsmiddelen als de tools die u gebruikt om te kuisen te vervangen door groene alternatieven die even goed of nog efficiënter werken, draagt u dus wel al een stevige steen bij.

 

Niet enkel groen product, maar ook groen proces

Indien u nog steeds van mening bent dat u door het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten slechts een geringe impact hebt op de bescherming van de planeet, laten we dan nog iets dieper ingaan op het overkoepelende proces dat met onze artikelen gepaard gaat. U kiest niet alleen voor een product dat ecologisch is, u kiest ook voor een productieproces dat de planeet beter beschermt. Het EU-Ecolabel dat onze allesreiniger draagt, bestempelt een product niet enkel als zijnde goed voor het milieu. Bij het toekennen van het label kijkt men namelijk naar de volledige levenscyclus van producten gaande van grondstoffen over productiewijze tot afvalverwerking. Gedurende dit hele proces wordt er dus bij elke stap rekening gehouden met de impact op onze planeet. Zo bent u dus ook zeker van een afvalverwerking die mild is voor het milieu. Het EU-Ecolabel houdt namelijk in dat er geen microplastics of parfums in de producten zitten die langdurige schade met zich meebrengen. U draagt dus bij de aankoop op verschillende manieren bij aan de bescherming van het milieu. Om nog maar te zwijgen over het feit dat u zelf geen schadelijke dampen hoeft in te ademen of de natuur injaagt. 

duurzaam schoonmaken 3

Door voor Pureco te kiezen, kiest u tevens voor een milieuvriendelijkere verzending: door niet enkel 1 product per keer of per pakje op te sturen zoals bij alle andere aanbieders, maar enkel de keuze te laten uit samengestelde ecologische pakketten, kan u alles wat u voor uw schoonmaak nodig heeft centraal en in 1 keer bestellen. Daardoor hoeft u uw producten niet op verschillende locaties te gaan halen en zijn er ook geen verschillende vervuilende bestelwagens op de baan om uw schoonmaakartikelen te leveren, wat dan uiteraard ook weer verzendingskosten uitspaart. Lees ook: Groen is niet noodzakelijk duur. En wat de verzending van de pakketten zelf betreft: daar gebruiken we opvulmateriaal dat uit volledig biologisch afbreekbaar materiaal bestaat.

Kortom, u zou er dus nog van versteld kunnen staan hoeveel u eigenlijk effectief bijdraagt aan een groenere planeet door voor de milieuvriendelijke producten van Pureco te gaan!

Volg ons op sociale media

Veilig betalen met

betaalmethodes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

keyboard_arrow_up