Selecteer de taal

Hoewel termen zoals “eco”, “bio” etc. vaak het vooroordeel met zich meedragen dat ze een pak duurder zijn dan traditionele producten, is dit steeds minder ook effectief het geval.

Het klopt wel vaak dat de kost om ecologische alternatieven te produceren hoger ligt, wat dan ook zijn weerslag vindt in de verkoopprijs. Deels heeft dit ook te maken met het feit dat groene schoonmaakmiddelen ook nog niet de norm zijn en dat de geproduceerde hoeveelheden nog steeds een pak kleiner zijn dan bij traditionele kuisproducten: hoe kleiner de volumes, hoe hoger de prijs natuurlijk.

Milieu- en budgetvriendelijk schoonmaken? Het kan!

Positief is echter dat steeds meer mensen wel degelijk de stap naar milieuvriendelijk poetsen zetten en als de volumes groter worden, daalt de prijs vanzelf. Bovendien is het ook een misverstand om te denken dat ecologisch schoonmaken niet gunstig voor de portefeuille kan zijn. Daarbij is het belangrijk om de kosten op langere termijn in acht te nemen. 

Een groot voordeel van de Pureco producten is bijvoorbeeld dat ze herbruikbaar zijn. 

Pureco Spons

yellow rectangle sponge     duurzaam schoonmaken 6

De Pureco Spons is een kostenbesparend én groen alternatief voor de traditionele schuursponsjes die vaak bij de vaatwas gebruikt worden. 

Als je optelt hoeveel van deze of gelijkaardige sponsjes je koopt en weggooit (al dan niet dagelijks), terwijl je met de Pureco Spons - afhankelijk van hoe intensief je de spons gebruikt - vaak maanden of langer zoet bent, dan is de rekening snel gemaakt en is het dus niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook voordeliger om voor ons groene alternatief te kiezen.

Door de Pureco Spons te gebruiken komen er tijdens de afwas ook geen vezels of microplastics in contact met je voeding en blijven er geen schadelijke partikeltjes in je leidingen of in het milieu achter. Ook voor je eigen gezondheid is het dus raadzaam ecologischere alternatieven te overwegen. 

Bovendien verklein je je afvalberg ook drastisch: de Pureco Spons is biologisch afbreekbaar en kan je gewoon op de composthoop gooien, terwijl alle andere plastic sponsen onherroepelijk bij het betalend afval terechtkomen en niet afgebroken worden.

Pureco Reinigingsblok

some bath accessories
Ook onze Pureco Reinigingsblok is een herbruikbare tool die hardnekkige vervuiling te lijf gaat zonder dat hij schadelijke stoffen of vezels achterlaat. De steen gaat zeer lang mee en is hierdoor een zeer goed, natuurlijk en betaalbaar alternatief voor bijvoorbeeld dure kalkreinigers die vaak niet eens zo efficiënte resultaten kunnen voorleggen. Door zijn veelzijdigheid, i.e. het feit dat je hem zowel in badkamer, wc, keuken, barbecue etc. voor de meest intensieve schoonmaaksessies kunt gebruiken, vervangt hij in zijn eentje verschillende specifieke reinigers die je allicht ergens in je kast hebt staan: kalkreinigers, barbecuereinigers, douche- en wc-reinigers, noem maar op.

Daar komt nog bij dat je extra bespaart, aangezien de Reinigingsblok uit natuurlijk puimsteen bestaat en je hem dus ook als schoonheidsproduct kunt gebruiken dat veilig is voor de huid. Zo is de Pureco Reinigingsblok uitstekend geschikt voor het verwijderen van eelt of dode huidcellen. 

Denk dus misschien nog eens goed na vooraleer je overweegt om de volgende barbecuereiniger aan je rijkelijke assortiment in de keukenkast toe te voegen! 

Pureco All-Purpose Cleaner

duurzaam schoonmaken 7

De Pureco All-Purpose Cleaner is natuurlijk ons paradepaardje. Hij is niet enkel goed voor het milieu, maar kan u bij correct gebruik ook nog eens geld besparen. In principe is deze allesreiniger ontwikkeld voor professioneel gebruik (bijv.: voor het verwijderen van hardnekkige vetten, oliën etc. in o.a. de autosector of industrie), maar is hij ook uiterst geschikt voor particuliere toepassing. Dat houdt vooral in dat hij sterk geconcentreerd is en dat je slechts door een beperkte hoeveelheid product in water op te lossen al een mooi en fris resultaat krijgt, terwijl je bij gangbare allesreinigers al snel extra product moet gebruiken om tot een gelijkaardig resultaat te komen. De All-Purpose Cleaner droogt daarenboven streeploos op waardoor je ook geen water (en tijd) moet verspillen om na te spoelen of drogen. Een bijkomende tip die we graag meegeven omdat deze al te vaak over het hoofd wordt gezien: vermijd water- en productverspilling door bijv. slechts een halve emmer water of minder te gebruiken. Vaak is een volle emmer water echt niet nodig om het oppervlak te reinigen dat je effectief wilt reinigen. 

Als je al deze voordelen bij elkaar optelt en je onze Pureco All-Purpose Cleaner correct gebruikt, zal je merken dat je op de lange termijn een flinke duit kan besparen. En last but not least: je spaart het milieu! 

Wie na het lezen van dit artikel toch nog niet overtuigd zou zijn van het nut en de financiële voordelen van onze groene producten, raad ik eenvoudigweg aan om de pakketten gewoon uit te testen! 

Met groene groeten!

Volg ons op sociale media

Veilig betalen met

betaalmethodes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

keyboard_arrow_up