Selecteer de taal

Als er 1 huishoudelijke klus is die bij velen veel ergernis oproept en die men het liefst zo snel mogelijk achter de rug heeft, dan is het wel het schoonmaken van de badkamer.

Intensieve karweien zoals het verwijderen van hardnekkige kalkaanslag die zich maar blijft opstapelen, het schoonmaken van de al dan niet welriekende en niet meer zo goed leeglopende afvoerputjes zijn maar enkele van de voorbeelden die het reinigen van een badkamer niet meteen tot de favoriete taak van menig huishouden maken. Graag geven we je hieronder enkele tips die jouw badkamer in een mum van tijd weer brandschoon maken. Bovendien doe je dit op een ecologische manier die nog eens goed is voor je gezondheid ook. En avant!

Douche en bad

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Veel werk bespaar je jezelf al door na elke douchebeurt (of na de laatste douchebeurt van de ochtend als je een gezin hebt met veel vervuilende koters) de douchewand en -scherm te drogen met een aftrekker of handdoek. Ook het bad hou je het best zoveel mogelijk droog na gebruik. Natuurlijk volstaat dit niet en moet er na verloop van tijd wel degelijk tegen harde vervuiling zoals kalkaanslag en opgestapelde zeepresten opgetreden worden.

Voor het verwijderen van kalkaanslag op je wand, scherm of kuip kan je beroep doen op de Pureco Allesreiniger. Afhankelijk van de vervuilingsgraad kan je de allesreiniger puur aanbrengen (bijvoorbeeld met behulp van de Pureco Spons die je gemakkelijk met de reiniger kan bevochtigen) en een uurtje laten intrekken. Ook de douchekop is zeer gevoelig voor kalk. Deze kan je het best ontkalken door de kop in een emmer of kom met een beetje Pureco Allesreiniger te leggen en een aantal uur te laten weken. 

duurzaam_schoonmaken_9.jpg

Bij verkleuringen en zeer hardnekkige kalkaanslag kan je ook met de Pureco Reinigingsblok aan de slag. De Reinigingsblok nat maken en op het oppervlak dat met de Pureco Allesreiniger behandeld is toepassen door met cirkelvormige bewegingen te schrobben. De Reinigingsblok niet op glas gebruiken. Bij correct gebruik zal hij geen krassen maken en wordt hij vanzelf kleiner. Bij twijfel over de gevoeligheid van het te reinigen oppervlak raden we aan vóór gebruik de steen op een onopvallende plek te testen.

Toilet

Het spreekt voor zich dat het toilet de plaats is die je het vaakst moet schoonmaken. Ook hier komen de milieuvriendelijke producten van Pureco goed van pas. Met de Pureco Spons met daarop wat Pureco Allesreiniger kan je de buitenkant van je toilet volledig reinigen zonder krassen te maken. De spons is zo flexibel en handig in gebruik dat je ook gemakkelijk in de moeilijkste hoekjes en kantjes komt. 

Maar vooral de Pureco Reinigingsblok is het ultieme middel om je toilet vanbinnen weer perfect schoon te krijgen. Aangekoekte resten, gele verkleuringen en kalk krijgt hij als geen ander weg. Ook hier de steen eventjes bevochtigen en beginnen schrobben. Bovendien kan je hem zodanig bijvijlen zodat je ook onder de hals en de overhangende rand grondig kan schoonmaken.

Afvoerputjes

duurzaam schoonmaken

Het verlies van haren die in het afvoerputje terechtkomen en de boel regelmatig verstoppen, is nu eenmaal onvermijdelijk. Zelfs wanneer je een extra zeefje zou gebruiken, moet je het putje geregeld aanpakken.

Om het afvoerputje bij lichte verstopping en vervuiling te reinigen kan u teruggrijpen op de Pureco Spons en Allesreiniger, die u al dan niet puur kan gebruiken. Bij intensievere vervuiling kan u ook overschakelen op azijn. Nadeel hiervan is dat u wel gedurende langere tijd geurhinder zal ondervinden.

Indien de verstopping echter te groot en vergevorderd is, raden we aan om een ontstopper of rioolveer te gebruiken.

Spiegels

Een zeer gevoelig oppervlak waarop je al direct nog maar het kleinste vuilpartikeltje ziet, zijn natuurlijk de spiegels.

Het grote voordeel van de Pureco Allesreiniger is dat je hem ook perfect voor glas- en spiegelreiniging kan inzetten. Eén van de belangrijkste eigenschappen van de allesreiniger is namelijk dat hij streeploos opdroogt. En aangezien de Pureco Spons geen krassen maakt, kan je deze tool ook gebruiken om de spiegel met de Pureco Allesreiniger in te zepen en af te spoelen. Voor de finishing kan u het best een glasdoek met zachte en uiterst fijne microvezel gebruiken. Vermijd het gebruik van te grove microvezeldoeken aangezien deze pluisjes of vezels op de spiegels zullen achterlaten en het gedane werk voor niets zal blijken geweest te zijn.

Met deze tips kijkt u hopelijk minder op tegen de badkamerschoonmaak en kan u in de toekomst de tijd die u uitspaart spenderen aan de iets leukere dingen des levens! Voor verdere vragen en tips kan u ons natuurlijk ook steeds contacteren. Succes!

duurzaam_schoonmaken_11.jpg

 

Volg ons op sociale media

Veilig betalen met

betaalmethodes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

keyboard_arrow_up